Andre VrolijkMet heel veel trots en super enthousiast maken wij bij deze bekend dat de beste accordeonist van Nederland en volgens vele de beste van Europa ANDRÉ VROLIJK heeft toegestemd in een samenwerking met RONDJE-MOKUM. Vanaf heden zal André de muzikale leiding van RONDJE-MOKUM op zich nemen. Wij zijn super blij en trots dat André deze belangrijke taak op zich wil nemen. Voor ons betekent dit nog meer kwaliteit en charisma en we staan dan ook te trappelen om met deze geweldenaar aan het werk te gaan.  André welkom bij RONDJE-MOKUM !!!
Bert Wals

Even voorstellen!

Mijn naam is Bert Wals, 58 jaar oud en werk bij de HvA. Geboren en getogen in Monnickendam.Ben al mijn hele leven aan het zingen en blérde al voor dat ik kon praten zei mijn moeder. Sinds ik in Amsterdam ben komen wonen 15 jaar geleden ben ik op een koor gegaan. Het was een mooie tijd maar daar kwam een eind aan. Na een tijdje niet te hebben gezongen, 7 jaar, ben ik gevraagd om te komen zingen bij RONDJE-MOKUM. Ik kwam daar en het was meteen een weerzien als vanouds.Goh ik besefte me wat ik gemist had al die jaren. Zingen zit in je bloed en hoop dat het nog lang mag voortduren.
Muzikale groet, BertIk ben Danny Theunisz, geboren en getogen in het mooie Amsterdam. Met een vader uit de Pijp en een moeder uit de Jordaan zit dat Amsterdamse er natuurlijk wel echt in. Ik zing al vanaf mijn geboorte in de wieg,vraag maar aan mijn moeder, die heeft nachten niet geslapen in die tijd. Maar zonder gekheid zingen en muziek zijn mijn hele leven al een grote hobby voor mij en de laatste jaren mag ik wel zeggen dat de hobby een beetje uit de hand is gelopen. Onder de naam "Mokumse Danny Theunisz" ben ik sindsdien te horen op menig bruiloft, feestje en in de kroegen. RONDJE-MOKUM was voor mij een geweldige invulling van mijn drang nog meer te kunnen zingen. Het is een geweldige groep mensen met het hart op de juiste plaats en op de tong! Wat een mooie stemmen. Samen zorgen wij voor een geweldige sfeer tijdens onze optredens. Dus Amsterdammers en iedereen die onze muziek een warm hart toedraagt zorg dat je erbij bent als we ergens optreden!

Mijn naam is Henny van Kerkwijk. Zingen, daar ben ik mee opgegroeid. Vooral de familie van mijn vaderskant bestond uit zangers en zangeressen. Mijn Opoe zong dag en nacht. Al had deze vrouw soms moeilijke tijden, altijd was zij aan het zingen. Geweldig was dat. Als kind al zong ik op school voor de klas. Toen ik ouder werd natuurlijk op feestjes en verjaardagen samen met mijn vader. Het repertoire was de muziek van de 78 toeren plaat. Vooral Amsterdams, dat bekte zo lekker. Later heb ik op verschillende locaties het Nederlandse lied gezongen. Bij 30 graden onder nul, zittend op mijn rugzak en met boven mijn hoofd ontelbare sterren en het Noorderlicht, vanuit een vliegtuig springend met boven mij het klapperen van mijn parachute, hangend aan een rotswand of zo maar voor teamleden en maten tijdens oefeningen. Zingen hoort bij mij als adem halen, vooral als ik zing voor publiek. Daar word ik gelukkig van. Hoe fijn is het niet als het publiek weer herinneringen van vroeger ophaalt en ook gelukkig is. Daarom vind ik het fijn om samen met deze mensen RONDJE-MOKUM te vormen, mensen die net zo als ik uit hun hart willen zingen en het samen fijn hebben. Ik hoop jullie te ontmoeten bij onze voorstellingen

Ik ben Joop Leeuwendaal, 58 jaar en geboren en getogen in Amsterdam. Een echte Mokumer dus. Ik zing graag en daarom hebben wij met een aantal vrienden en vriendinnen RONDJE-MOKUM opgezet. Deze zanggroep zingt allemaal Nederlandstalige meezingers, luisterliedjes, smartlappen en feestnummers. Wij denken dat Amsterdam en omstreken toe is aan RONDJE- MOKUM. Wij brengen nl erg graag die gezellige Amsterdamse sfeer


Ik ben Nico Meijer, een geboren en getogen Amsterdammer. RONDJE-MOKUM is precies wat ik zoek.Lekker het Amsterdamse geluid laten horen en het mensen naar de zin maken. De groep die RONDJE-MOKUM nu is, doet me aan een warm bad denken met allemaal mensen die graag willen zingen! Bij elkaar straalt de gezelligheid ervan af en is men loyaal naar elkaar toe. Bij RONDJE-MOKUM voel ik mij thuis.Zingen bij RONDJE-Mokum daar blijf je je jong bij voelen. Ik heb er veel zin in !!!

Rene BoonIk ben René Boon en 50 jaar oud, geboren en getogen Amsterdammer. Van beroep ben ik stratenmaker in Amsterdam, maar zingen is mijn hobby. Vooral van het Amsterdamse levenslied. Ik ben met zingen begonnen (12 jaar geleden) op Mokum in Meppel bij Jaap en Petra de Boer.  Ik ben 1 van de laatste die bij RONDJE-MOKUM erbij is gekomen na dat ze mij vroegen en ik ben in een warm bad terecht gekomen. Hoop nog jaren met z’n allen zo door te gaan.

Groetjes,
RenéStefan van HeijningenMijn naam is Stefan van Heijningen 44 jaar geboren en getogen in Amsterdam. Ik ben bij RONDJE-MOKUM gekomen en voelde me direkt thuis. Ik verheug me zeer op de concerten en optredens en hoop ook u hier te ontmoeten.

Willem de GrootIk ben Willem de Groot, 63 jaar, geboren en getogen Amsterdammer, oud- Brandmeester bij de Amsterdamse Brandweer,woon samen(al 42 jaar) met Marcella , geen kinderen,maar wel een hond,een Briard ( Franse Herdershond ) Toen mij gevraagd werd een stukje te schrijven moest ik onmiddellijk terug denken aan mijn eerste 5 jaar bij de Brandweer, ik werd namelijk in 1976 geplaatst op de kazerne Hendrik, een stoer oud historisch gebouw, voormalig weeshuis aan de Prinsengracht 237, vrijwel recht tegenover café “De Twee Zwaantjes”!!In die tijd werd er veel gezongen,(ook buiten, dat kon toen nog) en er bestond dan ook niets mooiers dan op een zwoele zomeravond op” het bankie voor de deur”met de collega's mee te galmen met die heerlijke jordaanse nummers, die aan de overkant klonken !!!! Dat ben ik altijd blijven doen ,maar eigenlijk alleen maar onder de douche.  Toen ik dan ook in 2007 ”uitgeblust” was,en dus geen 24-uurs diensten meer draaide, kreeg ik pas de gelegenheid om eindelijk het zingen als hobby te gaan doen en nu ben ik dus bij RONDJE-MOKUM gekomen, een heerlijk cluppie mensen, die alleen maar gaan voor het zingen en de gezelligheid,en dat dan ook nog eens onder begeleiding van de meest relaxte accordeonist van Nederland en naar mijn idee ook de beste, Andre Vrolijk, wat wil een mens nog meer!

Carla AlbertsHet doet ons een groot plezier te kunnen melden dat Carla Alberts RONDJE-MOKUM is komen versterken. Voor de meeste van ons een oude bekende waarvan iedereen weet dat zij de kwaliteiten heeft om bij RONDJE-MOKUM te zingen.
Welkom Carla, we hopen dat we samen een gezellige en muzikale tijd zullen beleven.


Fien Verburg

Hallo, mijn naam is Fien Verburg, als jongste uit een gezin van 10 kinderen. Wij woonden op de Egelantiersgracht in het hartje van de Jordaan en zongen wij alles wat los en vast zat.
We begonnen op ons kerkkoor op de Rozengracht, een heel ander Rozentheater! Ook zongen we veel op onze operetteclub in de Rozenstraat maar vooral thuis en 's zomers met mooi weer, als ramen en deuren open stonden genoten de buren er ook van mee! Kregen wel complimentjes de volgende dag, dat was het warme gevoel van zo'n buurtje.
Mijn man en ik hebben ruim 25 jaar een gezellige Amsterdams café gehad waar het Mokumse repertoire dagelijks langs kwam. Daarom voel ik me bij RONDJE-MOKUM erg op mijn gemak en is het erg fijn zingen met leuke mensen.


Gillyan NiesenEven voorstellen!!

Ik ben Gillyan Niesen-Broers en een getogen Amsterdamse. Ben gelukkig getrouwd met Peter en samen hebben we een zoon Dylan. Ik werk als project planner bij Parentix. Ik ben opgegroeid in west, maar was tijdens mijn jeugd veel te vinden in de Noorderspeeltuin in de Jordaan waar ik op het drumband en bij de marjorettes twirlde. Ik heb 2 jaar geleden een eigen nummer uitgebracht I wanna know en daarna ook een website gemaakt samen met mijn man. Ik treed graag op en doe ook veel verschillende evenementen. En nieuwe liedjes zitten in de pen. Afgelopen nieuwjaarsdag kwam 1 van mijn dromen uit toen ik samen met Ruth Jacott "Leun op mij" mocht zingen.

Kijk maar eens op www.gillyan.nl.

Ook deed ik in het verleden veel talentenjachten (ook die van tv) en op de laatste vorig jaar ontmoette ik Ivonne. We hadden meteen een klik en zij vroeg me voor RONDJE-MOKUM. Ik ging naar een repetitie avond en ben niet meer weggegaan, wat een lieve mensen, mooie stemmen en een warm bad.

Maar vooral, wat een lol hebben we met elkaarMarijke LohmanIk ben Marijke Lohman en mag dit jaar 70 jaar worden.  Ik ben moeder van twee dochters en heb een heerlijke kleinzoon waar ik heel erg van geniet. Omdat ik door mijn vriend Nico, die ook in RONDJE-MOKUM zingt, altijd meega naar alle optredens, en daar ontzettend geniet van alle gezelligheid wat het koor brengt voor u als publiek, maar onderling ook een heerlijke groep is, ben ik gevraagd om ook deel te nemen aan dit unieke koor. Ik ben geboren en getogen Amsterdamse, vandaar dat het repertoire mij op het  lijf geschreven is en ik met volle teugen geniet om mee te mogen zingen in dit fantastische koor.
Ik ben Ria Swildens, ik ben 61 jaar en geboren in Amsterdam. Zingen heb altijd gedaan al was het dan maar bij het afwassen, strijken of stofzuigen. Maar voor een groter publiek dan de huiselijke kring, ben ik pas gaan zingen rond mijn 45e en ik vind dat erg leuk om te doen. Ik hou ervan om mensen te laten genieten van de liedjes uit onze mooie stad Amsterdam, met veel Jordanese liedjes, het geeft mij tijdens een optreden een warm gevoel als ik zie hoeveel mensen deze muziek gezellig vinden en met de bekende nummers graag mee zingen. Ook zing ik nog altijd graag wat nummertjes Jazz of het prachtige lied van Edith Piaf "Non je ne regrette rien". Ik vind het geweldig dat ik met zulke fijne en gezellige mensen samen mag zingen, ik hoop U graag te zien bij een optreden van RONDJE-MOKUM

Ik ben Sonja Geene. Ik ben 49 jaar. Zingen is mijn hobby en dan met name het Amsterdams/Jordaneze lied. Ik kom uit een echt Jordanees gezin, dus alle nummers zijn er met de paplepel ingegoten! Zingen bij RONDJE-MOKUM is voor mij ontspanning en elk optreden weer een feest! RODJE-MOKUM is een groep enthousiaste zangers die het Amsterdamse lied in ere houden.Ik ben trots dat ik daar deel uit van mag maken


Ik ben Toos van der Made (Korzelius) Ik ben heel blij dat ik gevraagd ben om bij RONDJE-MOKUM te komen zingen, want dit is hele warme groep mensen met het hart op de juiste plaats. Ik ben groot gebracht met het Amsterdams / Jordaneese lied , vooral de levensliederen (smartlap) en die zing ik dan ook het liefst, de liedjes van Zwarte Riek bv. (Amsterdam Huilt) me wiegie was enz. en van Tante Leen en Johnny Jordaan. de Zangeres zonder Naam zat ik als kind al voor de radio bij haar liedjes te huilen. ook geniet ik als ik de oudere onder het publiek weer zie opleven als ze de oude melodietjes horen en voel dan het sentiment van het verleden door mijn aderen stromen . Ik heb jaren lang op de markt gestaan waar ik ook achter mijn kraam al het hoogste lied zong,ook zing ik nog bij div. andere leuke groepen en evenementen.
Zingen is voor mij mijn lust en mijn leven,want niet zingen is voor mij niet leven.